Ervaringen met psychotherapie

Gert-Jan, Aerdenhout

Rob luistert goed, hij is scherp en onthoud vooraf gaande gesprekken goed. Dit gaf mij het idee dat hij daadwerkelijk naar mij luisterde en er voor mij was. Ik merkte dat hij op een goede manier laag voor laag voorzichtig probeerde af te tasten waar ik mee zat en hoe hij zijn vervolg traject inging. Hij is een goede therapeut/mentor, lijd het gesprek maar blijft tegelijkertijd kwetsbaar en zal nooit boven iemand staan. Daarnaast heeft Rob vanuit zijn ervaringen uit het bedrijfsleven mij ook extra geholpen door niet alleen met mijn persoonlijke verhalen te behandelen maar ook mijn zakelijke uitdagingen. Ik ben zelfverzekerder geworden, weet hoe ik met stress om moet gaan en hoe ik voor ik mezelf op moet komen. Ik heb mij altijd op mijngemak gevoeld waardoor de sessies erg snel gingen. 

Rob, Bedankt voor je hulp!

 

Margo, Lisse

Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij psycholoog Rob in de praktijk met een burn-out. Wat mij meteen opviel was de rust, begrip en vertrouwen  die hij uitstraalde. Het fijne was dat ik meteen handvatten kreeg om mee aan de slag te gaan, in een tijd waarin je het allemaal even niet meer weet.
Maar er werd ook een spiegel voorgehouden, wat ook niet altijd even makkelijk was maar wel heel duidelijk.
Dankzij Rob ben ik weer de oude, en ja de valkuilen blijven maar herken ze nu wel!
Mocht het toch nog even niet zo lekker gaan, mag ik altijd weer bellen hoe fijn is dat!

 

Ellis, De Zilk

Rob creëert een omgeving van vertrouwen, waarin een spiegel wordt voorgehouden en inzichten worden gegeven waarmee je aan de slag kunt. 
Door zijn doortastende aanpak word je op scherp gezet en geconfronteerd met je eigen belemmerende overtuigingen en gedrag. Daardoor heb ik de mogelijkheid gekregen om dit langzaam te veranderen en perspectief te creëren voor mezelf. Belangrijkste stap is dat ik meer vertrouwen in mezelf heb gekregen en dat het waardevol is om mezelf ook kwetsbaar op te kunnen stellen. 
Ik ben gekomen met een burn-out en weggegaan met zelfinzicht en de kracht om een andere weg te bewandelen.

 

Kitty, Haarlem

Meer dan eens ben ik hieraan begonnen, maar tot nog toe nog steeds niet gelukt om het te mailen. Ook omdat ik het héél graag goed wil verwoorden, en dan herinner ik me al snel een van onze eerste afspraken : “is gewoon goed niet goed genoeg?”

Helemaal tegen het randje ben ik de eerste keer bij je terecht gekomen. Te veel van mezelf vragen en dat eigenlijk ook wel van een ander verwachten, geen tijd nemen om eens naar mezelf te luisteren of de energie te voelen en vooral op dat moment het gebrek aan deze… altijd maar doorrrr.

Ik heb geleerd dat het soms goed is even uit de situatie te stappen en je leven of het kiembladen als toeschouwer te bekijken. En dat doe ik met enige regelmaat nog steeds.

Verder heb ik geleerd om mijn eigen keuzes te maken, bij mezelf te blijven en af en toe stil te staan om te onderzoek hoe het met mij is en wat ik wil. Dat alles maakt me geen egoïst, maar iemand die van zichzelf kan houden.

Rob is een sensitief mens die mijn leerpunten van dat moment feilloos doorheeft en aanraakt. De wijze waarop dat gebeurt, maakt dat ik in verandering ga. Ik heb je vooral als een zeer prettig mens ervaren!

In mijn leven is er de laatste tijd veel gebeurt, inmiddels woon ik op mijn eigen plek. Niet al te groot helaas zonder tuin maar het is echt mijn plek, waar ik me prettig en thuis voel. Ik ben weer een prettiger mens voor mezelf.

 

Jeanette, Vogelenzang

Bij Rob terecht gekomen omdat ik lichamelijke problemen had die met hypnotherapie ondersteund zouden kunnen worden. Het was even wennen aan Rob zijn manier van zijn. Open, direct en scherp. Maar juist deze vaardigheden maakten dat onbewuste processen in mij zelf bewust werden. Al heel snel ontstond er vertrouwen en veiligheid. Door zijn vaardigheid om mij naar beelden te leiden die inzicht gaven heb ik oude pijn achter mij kunnen laten. Iets waar ik niet meer op gerekend had. Het was soms heftig, dodelijk vermoeiend, maar altijd waardevol. Een belangrijk iets wat Rob gaf was het gevoel van gelijkwaardigheid. Niet ergens de psychotherapeut die het allemaal weet maar de mens met kennis die mij kan helpen.

IK ben in de beelden door een deur gegaan en ben nu aan de positieve kant van het leven. Ik kan dat beeld oproepen. Uitdaging is nu het leven te leven. Ik ga er voor.
Tot het laatste afsluitende consult heeft Rob me nog zaken laten inzien. Het leven is leren en als ik weer eens met onbeantwoorde vragen zit maak ik weer een afspraak.
 
Mijn hartelijke dank Rob.
 
 
Kiki, Nieuw-Vennep

Ik wilde graag een stukje schrijven om mijn ervaring en waardering te delen. Alleen is voor mij bij Rob komen zoveel meer dan een paar woorden. De eerste dingen waar ik aan moet denken als ik denk aan mijn gesprekken bij Rob zijn blind vertrouwen, warmte, veilig,

Rob is de eerste psycholoog waar ik kom die dwars door me heen kijkt, diep in mij. Bij Rob kan ik geen masker opzetten en zeggen dat het goed gaat. Rob leest mij en ZIET mij. Rob is veel meer dan alle psychologen waar ik tot nu toe geweest ben.

Sinds 22 April 2020 kom ik om de 2 weken bij Rob. Rob geeft mij de kracht, de energie en de durf om aan de slag te gaan met dingen uit het verleden waardoor ik zoveel meer ruimte heb voor positieve gevoelens in mijn lichaam. Maar ook meer energie in het dagelijks leven om dingen te ondernemen en te genieten. 

Ik heb sinds ik 15 ben ongeveer 1 keer per 3 maanden last van epileptisch lijkende aanvallen waarna ik tijdelijk verlamd ben aan mijn benen. Ze noemen het FNS (Functioneel Neurologisch Syndroom, vroeger heette dit een Conversiestoornis). Ik heb al die tijd gedacht dat dit bij mij hoorde en mijn leven was. Nu, 21 juli 2021 ben ik precies 1 jaar aanval vrij!! Ik heb eerst het verlies genomen van dat ik geen 'normaal' leven zou hebben. Nu blijkt dat dit wel mogelijk is en pak ik het verlies van de verloren jaren. Maar nu is er wel een toekomst die ik prettig vind. 

 

Ryan, Hoofddorp

Rob has been a good partner and listener over the last approximately 10 months. He is open-minded, very flexible, very understanding and not always sticking to conventional aspects during the therapy instead expanding his approach to cover more (therapeutic) ground and the more subtle aspects of the mind and body. His excellent command of the English language also helped the communication a lot. I did learn a lot during our meetings and that should make going past what I consider a harsh burn-out period easier.

 

Peter-Jan, Hillegom

Ik moest niks weten van mensen zoals Rob. Een psycholoog. Ik kon niet geloven dat deze man mij kon helpen met het herstructureren van mijn emoties. Ik had vooral het idee, dat ik dit alleen moest doen. Na jaren van hevige stres en heftige dingen in de familiesfeer was ik niet meer in staat om bij problemen mijn emoties te overzien. Ik rende vooral weg van de problemen en leefde steeds meer met de dag. Ik besloot na een korte periode goed nadenken mezelf compleet aan te pakken, te beginnen met een controle bij de dokter en daarna 1 gesprek bij Rob. Dit laatste vooral met het idee, het zal wel niet helpen.

Mijn eerste gesprek ging ik in: ik ben benieuwd wat deze man allemaal uit me krijgt. Een tweede gesprek volgde. Maar ook een derde, een vierde, etc, etc. De gesprekken met Rob waren interessant, verdiepte me meer en meer in mezelf en ik merkte dat er steeds meer rust in me kwam. Door Rob was ik in staat om te reflecteren op mijn emoties, gevoelens en gedachten en de juiste stappen te nemen, welke ik wilde nemen. Nu ik (enkele maanden) weg ben bij Rob weet ik, dat ik het inderdaad zelf gedaan heb, maar dat Rob mij geholpen heeft met het uitzetten van de route die ik wil bewandelen. Ik sta weer op de grond en ben weer geaard!

Rob is goede gesprekspartner, intelligent maar ook zeer geestig. We hebben diepe maar ook oppervlakkige gesprekken gevoerd. Ik voelde me begrepen en gehoord. De afwisseling van intensiteit was voor mij heel belangrijk. Terugkijkend op het geheel ben ik blij dat ik mezelf voorgenomen had om één gesprek aan te gaan met Rob, want waar ik nu sta, ga ik veel fijner door het leven.

 

Ronald Schimmelpennick, Heemstede

Afgelopen twee jaren kreeg ik lichamelijk en geestelijk last van spanningen die werden veroorzaakt doordat ik werd geconfronteerd met een aantal sterfgevallen van zeer nabije familieleden. Daarbovenop had ik ervaringen met heftig psychiatrische problemen in de familie. Het was voor mij moeilijk om mijn eigen juiste balans weer te vinden. De huisarts verwees mij naar Rob Kelder.

In een relatief korte tijd, een paar maanden, hielpen de gesprekken met therapievormen die Rob gebruikte mij weer de goede balans te vinden. De gesprekken waren plezierig en effectief omdat Rob bij mij direct 'to the point' is en helpt mijn problemen bloot te leggen en in kaart te brengen. Hij sluit aan bij een benadering die ik prettig vind. Daarna heb ik geleerd om te gaan met de problemen en prettig verder te leven. Rob is een bekwame psycholoog, hij heeft een goed inlevingsvermogen in mijn zorgen en hij heeft een goed gevoel voor humor. Door zijn gedegen ervaring en opleiding in zijn vakgebied is hij voor mij een uitstekende psychotherapeut.

 

Freek Ruigrok, Hillegom

Via een omweg kwam ik bij psychotherapeut Rob Kelder terecht, ik zat even in een gat. In plaats van mij eruit te halen, liet je mij een luik zien onderin de put, trok hett open en floeps daar ging ik, dieper dan diep. Gedesillusioneerd zat ik in de stoel. Ik dacht die helpt mij er niet bovenop die laat me zwemmen…… Maar nee, dit was en is de enige juiste aanpak voor mij geweest.

Via diepe dalen, met een hoop emotie zit ik nu, een jaar later dit verslag te maken, vastberaden om de ingeslagen weg te gaan. Zelfverzekerder en duidelijk mijn grenzen aangevend ben ik weer op het pad waar ik wil zijn.

Ben je op zoek naar een schouder, dan zit je hier goed, maar bedenk wel je doet het zelf. De aanwijzingen van Rob, de positieve aandacht en zijn kalme manier van communiceren en benaderen hebben, in ieder geval op mij, een zeer positieve uitwerking gehad. Ik ben nog lang niet klaar, ik bewandel mijn pad en als ik wederom hulp nodig heb zal ik wederom Rob benaderen. Wat ik in eerste instantie zag als mijn psycholoog is nu mijn vriend geworden. Zo een waar je altijd terecht kunt, die alle aandacht voor je heeft, je helpt waar hij kan en vooral een die je de spiegel voorhoudt.

Ik wil je bij deze bedanken voor je steun, je luisterend oor, je soms onorthodoxe manier, het zijn van spiegelhouder. Topgozer!

 

Paul van Haarlem, Lisserbroek

Na een jaar vol tegenslagen was mijn emmer vol. Ik zat er helemaal doorheen leefde op mijn eigen eiland. Door mijn depressie zag ik dat niet meer. Via mijn huisarts ben ik bij hypnotherapeut Rob Kelder terecht gekomen. Rob is menselijk, begripvol en professioneel. Hij kan goed luisteren en hij kan je weer de goede kant opsturen. Met zijn kennis en ervaring heeft mij geholpen om weer te kunnen genieten samen en lol te hebben met mijn gezin

Rob ontzettend bedankt!

 

Sandra Onderstal, Lisse

Vorig jaar heb ik een noodkreet gestuurd aan Rob Kelder van innerChi omdat ik geestelijk compleet in de knoop was geraakt. Door de combinatie van gesprekken en hypnotherapie ben ik weer op de goede weg. Hypnotherapie is niet zweverig of eng maar een natuurlijke ontspanning die je helpt dichter bij jezelf te komen. Rob is een fijne gesprekspartner die mij geholpen heeft te vinden wat de eigenlijke redenen waren van mijn misère en mij weer in mijn eigen kracht heeft gekregen. Vanuit die eigen kracht  werk ik nu aan mezelf, zie ik de dingen in een ander licht en kan ik problemen beter aan.

 

Floor van Beek, De Zilk

Toen ik eind 2013 tot de conclusie kwam dat ik dringend hulp nodig had om mezelf uit de knoop te halen kwam ik bij InnerChi terecht dankzij de doorverwijzing van mijn huisarts. Ik was op. De emmer was vol. ik was keihard tegen de muur gelopen die ik zelf door de jaren heen had gebouwd. 

Mijn hulpvraag was in eerste instantie, hoe kom ik zo ver dat ik niet meer steeds zo verdrietig ben en niet meer elke keer die worsteling en frustratie tegenkom waar ik op dat moment constant tegenaan liep. 

Inmiddels gaat het ontzettend goed met mij, zeker ook dankzij de sessies bij InnerChi. Ik heb de sessies eigenlijk altijd als heel nuttig en prettig ervaren. En ja, soms moest ik mezelf even over een drempel helpen omdat ik wist dat het een zware, emotionele of moeilijke sessie zou worden. Eenmaal binnen was die drempel snel weg, het voelde altijd goed en veilig tijdens de sessie, ook tijdens de moeilijke momenten. Rob paste het tempo aan, aan wat voor mij goed en behapbaar was. Soms had ik zelf niet eens door dat het even wat rustiger aan moest, hij wel! Voor mij was het ook erg prettig dat Rob de soms confronterende vragen gewoon keihard stelt, niet altijd fijn, maar wel nodig. Hij hielp mij de knopen echt te ontwarren en diep te graven in mijn verleden, mijzelf, mijn overtuigingen, gedachten en gevoelens.  

Het allerbelangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik het waard ben. Ik kan mezelf waarderen voor wie ik ben en mezelf de liefde geven die mij toekomt. Er is ruimte gekomen in mijn leven en in mij, voor wie ik daadwerkelijk ben, wil en kan zijn. Dit geeft rust en vooral heel veel warmte en energie.

 

Suze Mouton, Bennebroek

Toen ik bij Rob kwam met burn-outklachten, was het eerste dat ik kreeg erkenning voor mijn gevoel van uitputting. Geen mitsen en maren maar voluit erkenning voor wat ik voelde. Dat was voor mij een grote opluchting. Vanuit die ontspanning zijn we aan het werk gegaan met mijn oude patronen en welk gedrag ze mij geleerd hebben. Is dat gedrag nu nog wel helpend? Wat zou er ook kunnen? De sessies met Rob hebben me veel inzicht gebracht en hebben me dichter bij mijn gevoel gebracht. Als trainer heb ik een vlotte babbel en veel mogelijkheden om de vragen naar mijn gevoel van me weg te houden, maar daar is Rob geen moment ingetrapt!

 

Pieter de Jong, Heemstede

Toen ik 2 jaar geleden bij psycholoog Rob binnen kwam was ik een verdwaald iemand. Na jarenlang rond te hebben gehangen in het uitgaanscircuit met alle drugs die er voorhanden was gaf als resultaat dat ik een gevoelloos, oppervlakkig en contactgestoord persoon geworden was. Relaties hielden bij mij geen stand omdat ik volledig monotoon door het leven ging. Niks of niemand interesseerde mij nog.

Tot dat ik op een gegeven moment van een goede vriendin het advies kreeg om hulp te gaan zoeken. Dat is tot nu toe het beste advies wat ik ooit heb gekregen. Rob en ik zijn toen met intense sessies en hypnotherapie er achter gekomen dat er nog meer speelde dan ik dacht. 

Maar als ik dat allemaal moet gaan opschrijven ben ik nog wel even bezig. Om een lang verhaal kort te maken wil ik zeggen dat Rob mij enorm geholpen heeft om mezelf weer terug te vinden en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Ik ga nu weer lachend en voelend door het leven met het gevoel dat ik alles weer aan kan.

Rob bedankt.

 

Arnoud van Amerongen, Nieuw Vennep

Ik ben via de huisarts bij Rob terechtgekomen, omdat ik erg last had van angstklachten die mij in mijn functioneren behoorlijk in de weg zaten. Rob heeft me geleerd hoe ik met mijn angsten om kan gaan en me geholpen meer inzicht te krijgen in mijn gevoelens en emoties. Het gevolg is dat ik inmiddels veel meer in balans ben en met zelfvertrouwen in het leven sta. De kalmeringstabletten zijn de deur uit!

Rob bedankt!

 

Hans van Abenes, Sassenheim

Toen ik bij jou kwam was ik mezelf kwijt en gaf anderen de schuld van mijn situatie. Ik voelde me eenzaam en alleen en niemand begreep mij. Na iedere sessie voelde ik mijn hele lijf en had dan een dag hoofdpijn. Nooit geweten dat er zoveel opgekropte emoties en gevoelens in mijn lijf konden zitten. Dank zij jouw hulp heb ik weer een ondergrond gevonden en geen oneindige diepe put. Rob bedankt!

 

Josien Amsterdam, Noordwijk

Ik heb erg veel aan de psychotherapie gehad. Een andere kijk op dingen gekregen en ik 'moet' niet altijd meer. Het belangrijkste wat ik ervaren heb, is dat ik gewoon ik ben, en dat ik er mag zijn! Ik heb de sessies niet altijd makkelijk gevonden, maar er altijd wel een goed gevoel aan over gehouden. Bedankt. 

 

Bert de Vries, Noordwijkerhout

"Na het beindigen van een heftige liefdesrelatie was ik een tijd lang op zoek naar mezelf. Ik had gebrek aan ankerpunten om bij mijn eigen gevoel te komen. Tijdens de relatie heb ik dit, om de relatie wél te laten slagen, structureel bij mezelf weggestopt.

Toen dit voorbij was merkte ik dat ik alles wat ik deed in mijn gedachten langs de goedkeuring van mijn voormalig partner haalde. Ik leefde ook lange tijd na de relatie in onder haar blik en wist niet hoe ik mezelf daarvan kon verlossen.

Via een tante kwam ik in contact met Rob, niet dat ik depressief was maar omdat ze dacht dat ik daar wel iets kon leren. Hoewel ik er gelijk open voor stond was het toch vreemd; ik had mezelf nooit als iemand gezien die een zielenknijper nodig had. 

De zes sessies die volgden waren een aaneenschakeling van opmerkelijke ervaringen en inzichten. Er kwamen geen kant en klare antwoorden naar voren maar door op deze manier met mezelf om te gaan opende zich een nieuwe wereld. Ik ervoer de peilloze diepte van het zelf en het zijn. En door deze ervaringen vond ik ook weer aanknopingspunten om in lastige situaties terug te kunnen keren naar mijn gevoel. Ik ben mezelf en daarmee de wereld op een andere, diepere, manier komen te aanschouwen. Ik neem de lessen voor altijd mee in mijn leven omdat ze zo praktisch zijn. Ze hebben zichzelf verankert."

 

Annemette Johanson, Hoofddorp

Via een vriend kwam ik bij Rob terecht. Want, zo zei hij: 'Als jij een probleem hebt, praat en denk je erover, maar je voelt niet.' De psycholoog zou me kunnen helpen met 'leren voelen'. Voelen, dat ik voorheen altijd zo lastig vond, bleek me in trances een stuk beter af te gaan. Rob heeft me in mijn hele proces erg goed begeleid, door steeds (door) te vragen naar waar ik was, hoe het voelde en wat me te doen stond.

En na de terugkeer in het 'hier en nu' altijd nog even napraten over wat ik in de trance had meegemaakt, gevoeld en wat de symbolen hadden betekend. Rob zijn houding vind ik prettig. Hij is betrokken, open en eerlijk, gaat confrontaties niet uit de weg. Rob laat in alles merken dat ik meer ben dan een cliënt met een probleem en hij zelf alles behalve een alleswetende therapeut, die vertelt hoe het zit. Meer zie ik hem als een coach die mij begeleidt in mijn eigen verhaal over wie ik ben."

 

Wilma Zorg, Lisserbroek

Eén woord beschrijft voor mij de psychotherapeut Rob Kelder; Professioneel. Professioneel in zijn kennis, maar met name professioneel in de manier waarop Rob zijn kennis en vaardigheden inzet om je stap voor stap inzicht en vertrouwen te geven in je eigen kennis en kunde.

 

Lies Geluk, Hillegom

Na een aantal bezoeken aan Rob, ben ik er eindelijk achter gekomen waar mijn onrust, spanning en onzekerheid vandaan kwam. Met mijn ratio hield ik mijn leven  goed onder controle. Rob heeft mij laten inzien en beleven dat mijn gevoel en intuïtie de belangrijkste factoren zijn om in balans te blijven en gelukkiger te leven. Dank je wel Rob voor je professionele, betrokken en positieve manier van benadering en voor het inzicht wat ik door jou heb gekregen. Ook al stond ik wel eens op het punt om er mee te stoppen omdat ik het wel spannend vond.