Els Kuin - Bedrijfsarts bij Uwbedrijfsarts (Alphen aan den Rijn, Bilthoven, Utrecht)

Rob gebruikt verschillende methoden naast elkaar waardoor hij in zeer korte tijd tot de kern doordringt bij medewerkers. Door zijn empatisch vermogen, veiligheid en vertrouwen weet hij bovendien medewerkers in beweging te krijgen. De terugkeer naar werk verloopt hierdoor veel effectiever. Complexe situaties verwijs ik graag naar hem, omdat hij hierin veel meer bereikt in korte tijd dan ik bij andere coaches heb gezien.

 

Michael Bouman - Holland Casino (Hoofddorp, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Houten, Zandvoort)

“Rob heeft op een meer dan uitstekende wijze het implementatieproces van een nieuwe samenwerking ondersteund. Hij wist op zeer constructieve en integere wijze de partijen te helpen de samenwerking structureel vorm te geven. Ik kijk met plezier terug naar dit traject.” 

 

Jaap - Zorginstelling (Zwolle)

Om onze doelen en veranderingen te realiseren achten we de kans op succes groot met de gerichte ondersteuning van Rob. Collega's verwoorden hun ervaringen met jou alsvolgt: "Want door zijn begeleiding komen we heel snel tot diepgang en zelfreflectie. Dat zou zonder zijn begeleiding minder diep en minder snel gaan", "Enerzijds is het goed voor het 'wij-gevoel' daarnaast creëert het draagvlak voor veranderingen", en "Deze verandering brengt een andere werkwijze met zich mee. Sturing van Rob is hierbij hard nodig. Het heeft ons team al geholpen".

 

Anja Faber - Stapsteen (Boxtel)

"Na een, voor alle partijen heftige, dissociatie uit een maatschap, vonden mijn twee collega’s en ik in Rob een goede coach. Helder aanwezig, scherp met zachtheid, empatisch zonder zijn helikopterview te verliezen, hielp hij ons zoeken naar onze nieuwe vorm van samenwerken. Door zijn manier van doorvragen, analyseren, confronteren en ons uit te nodigen om ons hart te luchten, konden wij onze oude pijn uitspreken en verwachtingen en wensen formuleren voor de toekomst.

Ik kwalificeer hem als een sterke, warme persoonlijkheid die zijn vak met liefde uitvoert".

 

Peter - SBI (Drachten)

Ik startte de eerste sessie met nogal wat weerstand. Die ebde snel weg. Rob bleek een ècht goeie coach: authentiek, veelzijdig deskundig, geen ‘kunstjes’ en, vooral belangrijk, doorzag onmiddellijk mijn ‘kunstjes’. Het vertrouwen ontstond om ècht te kunnen werken met elkaar. Gaandeweg het traject besefte ik hoe ik mezelf vastzette. Rob hielp mij uit die kramp en weer in beweging te komen. Ik kan verder. Zeer bedankt daarvoor.

Rob gaat snel naar de kern: laat mij inzien dat oude overlevingsmechanismen nog steeds ongezond en ineffectief gedrag bij mij triggeren. Zijn techniek van ‘omkeren’ helpt mij om nieuw gedrag te oefenen in gevisualiseerde oude situaties. De zware lading gaat er daardoor af. Het geeft mij het vertrouwen om dit nieuwe gedrag ook in het heden te laten zien. Rob maakt mij scherp(er) op ‘dit is van mij’ en ‘dat is van jou’. En dan dat wat van die ander is los te laten. Op een lichte en vaak humoristische wijze laat hij mij naar dingen kijken die ik liever voor de buitenwereld (èn voor mijzelf) verborgen houd. Meer daarvan mag er nu gewoon zijn. Ik begrijp steeds beter hoeveel energie ik overhoud als ik ‘in het nu’ leef, stop met scenariodenken en mijn denkhoofd vooral inzet om oplossingen te vinden voor situaties die zich in het nu voordoen.

 

Coby Hoekstra - Gemeente Rotterdam (Rotterdam)

 “Rob heeft gedurenden een half jaar supervisie gegeven aan een groep Bedrijfsmaatschappelijk Werkers, waar ik deel van uitmaak. Dit heb ik als zeer pretig ervaren. De manier waarop Rob vragen stelde zorgde voor verdieping en zelfreflectie. Dit was soms confronterend, maar heel leerzaam. Hij ging daarbij nooit over grenzen van mensen heen, maar hij dwong je wel tot nadenken.

Ik heb bewondering voor de wijze waarop Rob dit deed; met veel respect voor de deelnemers, maar toch doorvragen op soms pijnlijke momenten, zonder dat dit als vervelend of bedreigend werd ervaren. Dankzij Rob heb ik van deze intervisiebijeenkomsten erg veel geleerd over mezelf, maar ook van en over mijn collega´s.”

 

Sonja - ZBO (Utrecht)

Toen ik vastliep in mijn werk ben ik via de bedrijfsarts bij Rob terecht gekomen. Ik vond het prettig om in gesprek te gaan en hij heeft me laten ervaren waarom ik vastgelopen was. Dat waren meestal geen makkelijke sessies, maar vaak confronterend. Rob doet dat echter wel op een heel prettige, open en empathische manier, waardoor je er echt iets aan hebt. Een lastige vraag ontwijken is er bij hem niet bij en daar leer je van, want dan dring je door tot de kern.

Rob heeft mij geleerd hoe ik beter mijn grenzen kan herkennen en kan stellen, met meer zelfvertrouwen en vertrouwend op mijn gevoel in plaats van op denken en ratio. De afgelopen periode heb ik gemerkt dat ik hier veel aan heb. Als ik in de toekomst weer behoefte heb aan coaching zal ik zeker weer bij Rob aankloppen.

 

Inez - SBI (Doorn)

Met een bijna-burnout kwam ik met Rob in contact. Het eerste gesprek met Rob vond ik pittig; de boodschap was dat ik moest veranderen. Ik hou niet van veranderen en ik wilde zeker dezelfde persoon blijven die ik altijd al was. Waarden, normen, structuur en regeltjes, daar hou ik van. 

Rob heeft me eerst laten zien dat je op een andere manier je werk kunt inrichten en dat maakte me al direct een stukje sterker. Daarna heeft hij me laten inzien waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Dat de reden daarvoor ligt in situaties vanuit het verleden was een eyeopener. Dit inzicht geeft  me nu de kracht om te zien hoe ik in mijn leven sta en dat ik zelf de keuze kan maken. Ik ben  rustiger en meer ontspannen, maar uiteindelijk is voor mij het belangrijkste dat ik  nog steeds mezelf ben gebleven. 

Coaching en workshops worden door heel Nederland en soms ook in het buitenland verzorgd. Gebruik wordt gemaakt van de locatie van innerChi in Hillegom, de klantlocatie of een andere locatie. 

 

 

 

Tijdens coronatijd open met inachtneming van de voorschriften. Ook beeldbellen is mogelijk. Neem direct contact op
Toggle Bar