Een coach boven een opleiding

Werknemers hebben veel liever een coach dan een opleiding die wordt betaald door de baas. Dat blijkt uit onderzoek onder vierduizend mensen van uitzendbureau Unique dat vandaag wordt bekendgemaakt.

Algemeen directeur Raymond Puts is verrast door het grote verschil. “Slechts 6 procent wil een externe opleiding en 3 procent geeft aan een interne opleiding te willen. Coaching, liefst buiten de deur, heeft de voorkeur van 52 procent van de ondervraagden. Dit zegt heel veel over hoe jonge werknemers – met een opleiding op mbo-,hbo- en universitair niveau – naar een baan kijken.”

Jonge mensen hebben vaak al voldoende opleiding en willen coaching voor aanvullende competenties. En plezier plus de eigen ontwikkeling staan bij veel jonge mensen voorop als het gaat om een nieuwe baan, licht directeur Puts toe. “Ook mogen werk en privé door elkaar heen lopen. Niet meer van negen tot zes achter het bureau voor de baas, maar ook eens om half tien kunnen plannen of even kunnen facebooken, zonder dat het bedrijf dit onmogelijk maakt. Maar deze generatie zit ook ’s avonds om half acht nog thuis de werkmail te beantwoorden.”

Verder hecht één op de vijf jonge werknemers ook aan een gestructureerd beoordelingssysteem. Ze willen weten aan welke eisen ze moeten voldoen, ook voor extra beloning.

Werkgevers moeten hierin mee, stelt Raymond Puts. Hij wijst erop dat ook bij de huidige afvlakkende economische groei, de werkloosheid niet sterk stijgt. “Door de vergrijzing blijven er banen vrijkomen. Werkgevers moeten straks vechten om goede mensen. En dan gaat het erom wie het mooiste aas heeft om in de vijver te vissen.”

Het vaste contract bij een baas is niet meer het hoofddoel van de werkzoekende, benadrukt hij. “Twintigers hebben al veel meer banen gehad dan de vorige generatie. Ze blijven niet wachten tot het werk over een jaar misschien leuker wordt. Veertig jaar bij dezelfde baas is straks echt voorbij.

Algemeen Dagblad
19 augustus 2011