Ervaringen met coaching

Wereldkinderen

Wij hebben Rob betrokken in het veranderingstraject waar onze organisatie voor staat. Rob heeft naast het neerzetten van een kader ook één op één gesprekken gevoerd met de medewerkers en een training verzorgd. Het gemak waarmee Rob het vertrouwen wint en de manier waarop hij zich binnen een, voor hem onbekende, organisatie beweegt is opvallend. De diepgang die hij in een kort tijdsbestek weet te bereiken is puur vakmanschap. Mede door zijn inzet zijn er hindernissen weggenomen waardoor de toekomst van de organisatie met meer vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Dank voor zover Rob!

Derrick Bijker, algemeen directeur | Den Haag

 

Stapsteen Boxtel

Na een, voor alle partijen heftige, dissociatie uit een maatschap, vonden mijn twee collega’s en ik in Rob een goede coach. Helder aanwezig, scherp met zachtheid, empathisch zonder zijn helicopterview te verliezen, hielp hij ons zoeken naar onze nieuwe vorm van samenwerken. Door zijn manier van doorvragen, analyseren, confronteren en ons uit te nodigen om ons hart te luchten, konden wij onze oude pijn uitspreken en verwachtingen en wensen formuleren.
Ik kwalificeer hem als een sterke, warme persoonlijkheid die zijn vak met liefde uitvoert.

Anja Faber, partner en therapeut, Veghel | Boxtel

 

Uwbedrijfsarts

Rob gebruikt verschillende methoden naast elkaar waardoor hij in zeer korte tijd tot de kern doordringt bij medewerkers. Door zijn empathisch vermogen en vertrouwen weet hij bovendien medewerkers in beweging te krijgen. De terugkeer naar werk verloopt hierdoor veel effectiever. Complexe situaties verwijs ik graag naar hem, omdat hij hierin veel meer bereikt in korte tijd dan ik bij andere coaches heb gezien.

Els Kremer, bedrijfsarts, Utrecht

 

Med2Work

Rob is duidelijk en empathisch. Door zijn aanpak laat hij de medewerker inzicht krijgen in patronen, handelen en gevoelens. Dit verschaft inzicht. Hij stimuleert en ondersteunt medewerkers om eigen verantwoordelijkheid te nemen waardoor ze op eigen benen gaan staan. Door te werken vanuit mogelijkheden en alternatieven kunnen medewerkers kiezen en ontstaat een mogelijkheid om verder te kunnen. De medewerkers die ik doorverwezen heb, zijn zeer over hem te spreken. 

Sam Ercan - Bedrijfsarts vrij gevestigd, Hoofddorp | Amsterdam | Den Haag | Huizen

 

Peoplewise

Rob is een doortastende coach, manager en therapeut die met humor, warmte en confrontatie mens en organisaties weer in beweging krijgt. Zijn creativiteit, doorzettingsvermogen en stevigheid zetten zaken weer in beweging en helpt mens en organisatie verder.


Laurens Wolters MSc, partner, Den Haag, Woerden, De Meern

 

Gemeente Rotterdam

Rob heeft gedurende een half jaar supervisie gegeven aan een groep Bedrijfsmaatschappelijk Werkers, waar ik deel van uitmaak.

Dit heb ik als zeer prettig ervaren. De manier waarop Rob vragen stelde zorgde voor verdieping en zelfreflectie. Dit was soms confronterend, maar heel leerzaam. Hij ging daarbij nooit over grenzen van mensen heen, maar hij dwong je wel tot nadenken.

Ik heb bewondering voor de wijze waarop Rob dit deed; met veel respect voor de deelnemers, maar toch doorvragen op soms pijnlijke momenten, zonder dat dit als vervelend of bedreigend werd ervaren.

Dankzij Rob heb ik van deze intervisie- en supervisiebijeenkomsten erg veel geleerd over mezelf, maar ook van en over mijn collega´s.

Coby Hoekstra, bedrijfsmaatschappelijk werker, Rotterdam

 

Nederlands Kanker Instituut - Anthony van Leeuwenhoek (NKI-AVL)

Rob is een consultant met een oog voor resultaat. Hij werkt vanuit concepten die hij samen met de klant ontwikkelt en uitwerkt. Hij schroomt niet om in dat proces te spiegelen en te confronteren. Maar waar nodig is hij praktisch en springt hij ook hands on bij om de dingen voor elkaar te krijgen.

Ik heb met Rob een groot veranderingstraject gedaan bij het inrichten van een netwerkapplicatie voor het verzuimbeheer waarbij zowel de keuze voor de software, het ontwerpen van nieuwe en het aanpassen van bestaande ondersteunende processen moest plaats vinden, de interne arbodienst opgezet en de software moest worden ingericht. Dat is in een jaar met veel inzet ook buiten de reguliere tijden om gelukt.

Rob schakelt snel tussen de klus en zaken die metafysisch op een ander niveau zitten. Als je daar open voor staat brengt het samenwerken met Rob meer dan een geklaarde klus, maar leer je ook anders tegen situaties aan te kijken en vergroot het je eigen blikveld en daarmee je arsenaal aan oplossingen.

Rob staat altijd open voor een goed gesprek. Een lekker glas wijn bij een smakelijke hap zijn daarbij drempelverlagend maar zeker geen voorwaarde.

Peter van Baalen, Hoofd Arbo, Milieu en Straling, Amsterdam

 

Holland Casino

Rob heeft op een meer dan uitstekende wijze het implementatieproces van een nieuwe samenwerking ondersteund. Hij wist op zeer constructieve en integere wijze de partijen te helpen de samenwerking structureel vorm te geven. Ik kijk met plezier terug naar dit traject.


Michael Bouman, Hoofd Arbo en Milieu, Hoofddorp | Zandvoort | Scheveningen | Amsterdam | Rotterdam

 

IT Projectmanagement

Rob is een doortastende professional. Staat open voor het inslaan van nieuwe wegen, ziet mogelijkheden in de mensen waarmee hij aan de slag gaat om doelen te bereiken. Rob hanteert een directe wijze, met humor. Door zijn intuïtie hierbij als basis te nemen voelt het voor de omgeving persoonlijk aan, met toepassing van methodieken die hij uit opleiding en ervaring heeft opgedaan.

Scherpzinnigheid prikkelt collega’s om helder, alert en doelgericht te zijn. Kortom wat Rob aangeeft, “Kracht, gewoon vanuit je zelf”. Met als uitgangspunt; verantwoordelijk nemen in wat je denkt, zegt en doet.

Rob kun je bellen voor een goed glas wijn en lekker eten, gewoon genieten.

Simon Teeuwissen, directeur, Amsterdam | Hilversum

 

Ranwood

Rob is ondernemingsgezind en staat open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Hij betreedt daarbij nieuwe paden. Hij is open minded, kritisch en heeft oog voor detail. Rob is een mensen mens en is altijd nieuwsgierig naar de ander. Dit maakt dat Rob in staat is veranderingen door te voeren zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.

Frans Huygen, directeur, Zeewolde | Arnhem | Nijmegen | Emmen

 

Reviews van individuele cliënten

Gert-Jan, directeur, Aerdenhout

Rob luistert goed, hij is scherp en onthoud vooraf gaande gesprekken goed. Dit gaf mij het idee dat hij daadwerkelijk naar mij luisterde en er voor mij was. Ik merkte dat hij op een goede manier laag voor laag voorzichtig probeerde af te tasten waar ik mee zat en hoe hij zijn vervolg traject inging. Hij is een goede therapeut/mentor, lijd het gesprek maar blijft tegelijkertijd kwetsbaar en zal nooit boven iemand staan. Daarnaast heeft Rob vanuit zijn ervaringen uit het bedrijfsleven mij ook extra geholpen door niet alleen met mijn persoonlijke verhalen te behandelen maar ook mijn zakelijke uitdagingen. Ik ben zelfverzekerder geworden, weet hoe ik met stress om moet gaan en hoe ik voor ik mezelf op moet komen. Ik heb mij altijd op mijngemak gevoeld waardoor de sessies erg snel gingen. 

 

Tineke, filiaalleider, Hillegom

Ik ben bij Rob terecht gekomen nadat ik met een burn-out tuis kwam te zitten. Ik kreeg wel therapiesessies via mijn werkgever, maar omdat het coronatijd was alleen maar online. Hierbij voelde ik me niet op mijn gemak en voelde een afstand met de coach.

Ik ben zelf op zoek gegaan naar een andere manier van therapie. Omdat ik in Hillegom woon kwam ik al snel bij Rob terecht waar ik gewoon fysiek naar toe kon zonder beperkingen.

Rob heeft mij geholpen om muren die ik in vele jaren heb opgebouwd langzaam af te breken. In contact te komen met emoties die ik al heel lang had weggestopt en niet aan wilde komen.

Rob gaat op een rustige en vertrouwenwekkende manier te werk. Soms heel direct en andere keren door een gezellig babbeltje over heel gewone dingen. Hij heeft mij inzicht gegeven in de relaties die ik heb, met mijn echtgenoot, met mijn collega’s, maar vooral de relatie met mijn moeder. Niet altijd even makkelijk om te doorgronden maar Rob helpt je ontzettend om dingen in het juiste perspectief te zetten. Door de sessies met Rob heb ik meer zelfvertrouwen, kan ik beter mijn grenzen aangeven en kom ik veel meer voor mezelf en mijn mening op.

Bedankt Rob!

 

Ryan, ICT-manager, Bennebroek

Rob has been a good partner and listener over the last approximately 10 months. He is open-minded, very flexible, very understanding and not always sticking to conventional aspects during the therapy instead expanding his approach to cover more (therapeutic) ground and the more subtle aspects of the mind and body. His excellent command of the English language also helped the communication a lot. I did learn a lot during our meetings and that should make going past what I consider a harsh burn-out period easier.

 

Arend, Manager Buitendienst, Soest

Waar te beginnen was mijn grote vraag. Ik voelde dat ik een bepaald punt in mijn leven had bereikt en het tijd was voor verandering.

Afspraak gemaakt met Rob zonder te weten of hij mij wel kon helpen, omdat ik zelf niet eens wist wat ik wilde en waar ik tegenaan liep.
Rob gebeld en hij feliciteerde mij dat ik de eerste stap al had genomen. Ik was enig sinds verbaasd, maar het voelde eigenlijk wel prettig.

Tijdens de kennismaking kwam ik erachter dat ik het echt zelf moest gaan doen en dat niemand anders dit voor mij kon doen. Hij zei letterlijk: het wordt tijd om volwassen te worden en de luiers uit te doen. Dat was precies de toon die ik nodig had om te groeien, zoals ik nu gegroeid ben. Vanaf dat moment wist ik dat dit was wat ik zocht.

Rob is eerlijk en daardoor soms ook confronterend. De levenslessen die Rob in de praktijk heeft ervaren neemt hij mee in de gesprekken, waardoor hij de situaties ook goed begrijpt.
Ook stelt hij de vragen op het juiste moment en geeft tips mee waar ik direct mee aan de slag kan. De zekerheid en groei die ik heb meegemaakt heb ik te danken aan Rob.

Mocht het even tegen zitten en ik behoefte hebben aan een goed gesprek, dan neem ik zeker weer contact op.

Rob bedankt voor de prettige sessies!

 

Berend, directeur, Zeewolde

In september 2019 ben ik in contact gekomen met Rob omdat ik was uitgevallen op mijn werk met verschillende, maar voornamelijk lichamelijke, klachten. Denk daarbij aan hoofdpijn, hartkloppingen, spontane misselijkheid, angst aanvallen, duizelig, mentaal niet scherp, alles op de automatische piloot en vergeetachtig. Maar vooral leeg en futloos, men noemt het een burnout. De omgeving waarin ik destijds werkte stimuleerde mijn blinde focus op het doel (en doel alleen), oneindige ambitie & mijn maatstaaf “geld” als succesmeter. Daar kwam mijn gevoelloosheid verschrikkelijk goed van pas. En door juist geen aandacht te geven aan de connectie lichaam & hoofd waren de klachten vaak makkelijk te negeren. Het ging overigens goed op werk en ik had mezelf verteld dat dit het belangrijkste was en de rest daar voor mocht wijken.

Totdat ik uitviel en alles stil kwam te staan, het doel (werk) was weg, en dat was het belangrijkste en misschien op dat moment wel het enige waar ik mijn “levenssucces” aan kon meten. Het was geen leuke periode en diepe dalen wisselde de minder diepe dalen af. Het licht in de tunnel was compleet weg en ik was als mens niks meer.

Na een aantal gesprekken met verschillende ervaringsdeskundigen, haptonoom & een praktijkondersteuner ben ik op aanraden van de bedrijfsarts in contact gekomen met Rob. Na het kennismakingsgesprek heb ik besloten om het traject met Rob te starten. Het feite dat Rob zelf ervaringsdeskundige is en voor mij de koppeling kon maken tussen zowel ik als persoon maar ook het zakelijke aspect gaf de doorslag. Dit was de eerste dag van mijn nieuwe leven.

Door een intensief traject met daarin duidelijke afspraken over hoe ik de dag in zou delen, wat ik wel kon doen en wat mijn traject zou vertragen (denk aan alcohol, onregelmatig leven, veel gamen, tv kijken, ongezond eten, etc) ben ik volledig beter geworden en kan ik mijn leven weer opbouwen. Rob is een gevoelsmens die kan afstemmen op jouw gevoel en je kan uitleggen wat je eigenlijk voelt, en hoe dat heet. Veel emoties waren voor mij nieuw, in het begin voelde ik me niet echt top maar waarom niet of hoe je dat gevoel beschreef was eigenlijk niet te doen. Mijn vaste mechanismes hadden mij “ver” gebracht maar door deze patronen te herkennen leerde ik ook hoe ik deze kon doorbreken. Uiteindelijk leer je als kind hoe je het beste om kan gaan met bepaalde (voornamelijk lastige) situaties, dat betekent niet gelijk dat deze mechanismes je in je latere leven altijd zullen helpen. Sterker nog, mijn mechanismes zorgde ervoor dat ik compleet geparkeerd stond. Rob heeft mij in deze periode geholpen, en laten zien hoe ik het anders kan doen.  

Ik ben als mens verandert, ten goede, ik ben bewuster geworden en weet wat voor mij belangrijk is. Ik heb geleerd wat voor mij een grens is en hoe mijn lichaam dat aangeeft. Ik heb geleerd om niet alles op te lossen met een grap maar dat het gevoel er mag wezen. Ik heb geleerd om niet alles te rationaliseren, en dat ik in veel gevallen kan vertrouwen mijn gevoel. En juist dat vertrouwen zorgt ervoor dat ik vooruit kan. Ik heb de stap durven zetten om als Hoofd Sales mijn baan op te zeggen en heb nu het familiebedrijf overgenomen.